ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
clickaway-emporio-katastimata-magazia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Προειδοποιήσεις των γιατρών ενόψει της επανεκκίνησης του εμπορίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες και την πολιτεία να διασφαλίσουν την ασφαλή επαναφορά στην κανονικότητα τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου με click away αλλά και click inside με την ελπίδα να πάρει «ανάσα» η αγορά και να φύγει το τεράστιο απούλητο στοκ των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα δεν θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν με συνέπεια και αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενόψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, όπου τα μέλη του επεσήμαναν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσαν τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μία ασφαλή, σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να καταστεί ισχυρό απέναντι στις υγειονομικές απειλές.

«Αυτήν την ώρα η ατομική ευθύνη του πολίτη έχει καθοριστική σημασία για την προστασία, τόσο τη δική του όσο και της κοινωνίας. Είναι στο χέρι όλων μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη κανονικότητα και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική που θα το καταστήσει ισχυρό, απέναντι σε κάθε τωρινή ή μελλοντική απειλή. «Μόνο έτσι θα αποτραπεί μία νέα αιμορραγία του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας προς το εξωτερικό, που θα αποδυναμώσει περαιτέρω υγειονομικά τη χώρα μας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις νέες οδηγίες θα υπάρξουν επιπλέον περιορισμοί στη νέα επανεκκίνηση του εμπορίου καθώς εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους με τη χρήση ειδικού κωδικού όπου και θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα είναι ένας και μοναδικός κάθε μέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο προϊόν που διακινείται μέσω ίντερνετ

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως οι καταναλωτές δίνουν τα στοιχεία τους χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος και προειδοποιεί για πιθανούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
emporio-metakiniseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το άνοιγμα του τουρισμού, καταργούνται τα SMS

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη τόνισε πως σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν από τον Χ. Θεοχάρη οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού. Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου.
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
gerapetritis, ypourgeio epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας εντός Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά

Για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς μέσα στο μήνα έκανε λόγο ο Υπουργός Επικρατείας. Η μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ και το υψηλό ιικό φορτίο κάνουν παρακινδυνευμένες συζητήσεις για το άνοιγμα τώρα λένε οι ειδικοί.
katastimata, emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, τι ισχύει για λιανεμπόριο

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα το Σαββατοκύριακο, με click away τις καθημερινές. Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και πρακτορεία ΟΠΑΠ.