ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Από τον Enterprise Greece το συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

O Enterprise Greece θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το 61ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών το 2020. O Enterprise Greece, ως αντιπρόεδρος της ETPOA, συμμετείχε στο 60ο ετήσιο συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Το 61ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOs), θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το 2020 ο οργανισμός Enterprise Greece.

O οργανισμός Enterprise Greece, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOA), συμμετείχε στο 60ο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOs) το οποίο φιλοξενήθηκε στις Βρυξέλλες από τους ομόλογους Οργανισμούς AWEX, hub.Brussels και Flanders Invest & Trade στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Γεώργιος Φιλιόπουλος, παρουσίασε την ελληνική πρόταση για διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την επιχειρηματική συνεργασία της Ευρώπης με την Αφρική. Στόχος του συνεδρίου θα είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα ευνοεί την επιχειρηματική συνεργασία των δύο ηπείρων, θα προωθεί την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και κουλτούρας και θα ενθαρρύνει την επικοινωνία δικτύων, εταίρων, επιχειρηματιών και οργανισμών. Ο κ. Φιλιόπουλος επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, η Αφρική γνωρίζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη, πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ότι η ΕΕ επιθυμεί να την συνδράμει στην υποστήριξη του τεράστιου δυναμικού του ιδιωτικού της τομέα και στην εξάλειψη της φτώχειας, ότι η Υποσαχάρια Αφρική περιλαμβάνει οικονομίες ταχύτατα αναπτυσσόμενες και ότι διαθέτει μια ανερχόμενη μεσαία τάξη. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί μια αγορά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με πολλές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, συμμετείχε και σε πάνελ για το Brexit και τις επιπτώσεις του, τον βαθμό εθνικής ετοιμότητας σε περίπτωση Brexit με ή χωρίς συμφωνία, καθώς και τα εργαλεία με τα οποία η ΕΕ ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο τέλος του συνεδρίου, υπεγράφη η συμφωνία ενσωμάτωσης του δικτύου Comité de Liaison (CDL) στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (ETPOA), γεγονός που αύξησε τα μέλη της σε 23. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι :

  • Agrarmarkt Austria Marketing GesmbH (Αυστρία)
  • Board Bia (Ιρλανδία)
  • BVE - Food and Industries (Γερμανία)
  • VLAM - Vlaams Cenrtum Voor Agro-en Visser Marketing (Βέλγιο)
  • AHDB (Η.Β.)
  • FIAB (Ισπανία)
  • SOPEXA (Γαλλία)
  • Switzerland Global Enterprise (Ελβετία)
  •  ITA (Ιταλία).
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικά προϊόντα της κεντρικής Μακεδονίας στα βάθη της Ασίας

Τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα τυροκομικά προϊόντα και κυρίως το κασέρι για την παραγωγή του οποίου απαιτούνται μεγάλες ποσότητες γάλακτος, το λάδι, η ελιά, το κρασί και το ξύδι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Ποιες αλλαγές έφερε στο διεθνές εμπόριο η πανδημία

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις εξαγωγές διερεύνησε η διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: «O προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο στη μετά COVID-19 εποχή» που διοργάνωσε η Enterprise Greece.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Synergassia Ionia: Διαδικτυακή εκδήλωση  για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στόχος της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των ανταγωνιστικών εξαγώγιμων προϊόντων της.