ΓΔ: 1447.94 0.89% Τζίρος: 63.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Theodoridou, emvolio, koronoios, ypoyrgeio Ygeias
Φωτο; Menelaos Myrillas / SOOC

Μ. Θεοδωρίδου: Σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων για AstraZeneca

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000, όσον αφορά τη συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με τη δημιουργία θρομβώσεων.

Οι εκδηλώσεις θρομβώσεων και θρομβοπενίας με το εμβόλιο της AstraZeneca απασχόλησαν και σήμερα την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19, με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, να αναφέρει ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά, με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ειδικότερα, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης, καθώς και με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000. Παράλληλα, επισήμανε ότι το ενθαρρυντικό είναι πως δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πάνω από 380.000 δόσεις AstraZeneca έχουν γίνει στη χώρα μας και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον ΕΜΑ, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Επιπλέον, επανέλαβε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών και ότι δεν ενδείκνυται λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, θέμα που θα απασχολήσει στο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-ellada-papaevaggelou-xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Παπαευαγγέλου: Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια

Η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρειο Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική.