ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ και αποχώρησαν οι φοιτητές

Ο αποκλεισμός των εισόδων ξεκίνησε το πρωϊ της Πέμπτης, ενώ μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας.

Με πυρσούς και πυροτεχνήματα αποχώρησαν από τους χώρους του ΑΠΘ οι φοιτητές που τις τελευταίες ημέρες είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

«Θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν «την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολάβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος».

Να σημειωθεί, ότι ο αποκλεισμός των εισόδων ξεκίνησε το πρωϊ της Πέμπτης, ενώ μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.