ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis, Kyvernisi, Nea Dimokratia
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Στις 18:00 το διάγγελμα του Κυρ. Μητσοτάκη για τη χαλάρωση των μέτρων

Στο διάγγελμά του του ο πρωθυπουργός αναμένεται θα αναφερθεί στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενόψει του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στις 6 το απόγευμα θα μεταδοθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, αλλά και της επερχόμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο διάγγελμά του του ο πρωθυπουργός αναμένεται θα αναφερθεί στην επανεκκίνηση της εστίασης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει στις 3 ή 4 Μαΐου.

Το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης θα αφορά αρχικά αποκλειστικά τους εξωτερικούς χώρους και θα είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορονοϊού που είναι σε ισχύ. Σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να παίξουν και τα self test όπως είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, έχει εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια από τις 10 Μαΐου ενώ από τις 14 Μαΐου και αφού θα έχει περάσει το Πάσχα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αναμένεται να παραμείνει, αν και θα παραταθεί μέχρι τις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και να ισχύει μέχρι τις 23:00 από την Δευτέρα του Πάσχα και έπειτα.

Το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ πως «η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.». Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.»

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις. Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι. Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου. 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε τελευταία για το αν τις αποφάσεις τις παίρνει η επιτροπή ή η κυβέρνηση απάντησε ότι «η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις. Χαρακτήρισε, δε, «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες» τα σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery στο τέλος της εβδομάδας

«Τα self tests είναι ένα πρόσθετο εργαλείο, το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού» τόνισε ο πρωθυπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Θα λέμε στους βουλευτές να απέχουν;

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί αποχής των βουλευτών της ΝΔ.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, ND, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή αυτοδυναμία για να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και τρίτες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, σημειώνοντας πως ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει αν υπάρξει επτακομματική Βουλή.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή του Χρ. Ράμμου

Για τον φάκελο του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε αν υπήρχαν ονόματα. «Αν δεν υπήρχαν ονόματα, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο», απάντησε.