ΓΔ: 1436.85 -0.82% Τζίρος: 78.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Χαλάει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βόρειοι 3 με 5 θα πνέουν οι άνεμοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές  θα έχουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, αργά το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά. Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 10 έως 19 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.