ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
vaxevanis-doumento
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.

Έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα προστασίας για τον δημοσιογράφο.

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων . Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Documento χθες το βράδυ, ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε ότι στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκε από άντρα ,που δεν κατονομάζει δημόσια ,ότι κινδυνεύει καθώς πρόσωπο που βρίσκεται τον τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, για ενέργειες του που ερευνώνται από την Δικαιοσύνη, αναζητά κάποιον για να «εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν» το οποίο θα περιλαμβάνει χτύπημα κατά του κ. Βαξεβάνη αλλά και κάποιου άλλου δημοσιογράφου που ο πληροφοριοδότης δεν θυμόταν το όνομα του. Στο εν λόγω δημοσίευμα , ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι πριν λίγες ημέρες το ένα μέρος από το εν λόγω «συμβόλαιο» φαίνεται να υλοποιήθηκε με συγκεκριμένη ενέργεια που είδε το φως της δημοσιότητας, γεγονός που τον ανησύχησε και τον φόβισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωστοποίησε ότι λήφθηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του αναφέροντας πως «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Αθήνα

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.