ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πιθανότητα προστίμων σε όσους επιστρέφουν από εστίαση μετά τις 23:00

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους» όσοι εργάζονται στην εστίαση ώστε να επιστρέφουν εντός των χρονικών ορίων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους επιστρέφουν από εστιατόρια μετά τις 23:00 άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την εστίαση που θα λάβει χρήματα πριν το Πάσχα μέσω του έβδομου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Παράλληλα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν οι πολίτες ώστε να επιτευχθεί νωρίτερα η επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη εβδομάδα αρχίζει στις 22:00 το βράδυ, ενώ από τις 3 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει στις 23:00.  Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων, τα οποία θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11 αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο.

Σημείωσε πως «σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα, τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως αν από την άλλη βδομάδα που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει»

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανέφερε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων , μειώνουμε προκαταβολή φόρων - εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επιπλέον, η εταιρία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρίες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση «take away» καφέ το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Η απαγόρευση ισχύει από αύριο 7 Φεβρουαρίου καθώς και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου. Αφορά τη διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα από επιχειρήσεις εστίασης. Κανονικά το delivery.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταματά το take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

H αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης θα συζητηθεί ξανά με την Επιτροπή, καθώς μη λειτουργία ίσως «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 7.500 κλήσεις στη γραμμή 1520 για την προστασία καταναλωτών

Για τη λειτουργία της γραμμής 1520, λειτουργούν δύο βάρδιες υπαλλήλων, διάρκειας τριών (3) ωρών ημερησίως έκαστη, με ταυτόχρονη φυσική παρουσία τουλάχιστον δύο (2) υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο.