ΓΔ: 955.46 0.40% Τζίρος: 33.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ετοιμάζεται ο νέος καταστατικός χάρτης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνέστησε συμβουλευτική επιτροπή που θα συγκεντρώσει προτάσεις για τη μελλοντική πορεία της Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνέστησε συμβουλευτική επιτροπή που έχει σκοπό τη συγκέντρωση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων από όλα τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το νέο καταστατικό χάρτη και εν γένει για τη μελλοντική πορεία της Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μετά το πέρας των εργασιών της συμβουλευτικής επιτροπής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συστήσει μικτή επιτροπή από εκπροσώπους του και εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με στόχο την τελική κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη.

Πρόεδροι της επιτροπής αναλαμβάνουν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και ο 'Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μιχαήλ Ψαρός, ενώ σε αυτήν εκπροσωπείται το σύνολο της Εκκλησίας μας και πιο συγκεκριμένα ιεράρχες, εκπρόσωποι όλων των Μητροπόλεων, γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό -πρόκειται για το νέο σώμα που συνέστησε ο Αρχιεπίσκοπος-, μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί, θεολόγοι, ακαδημαϊκοί και άλλα διακεκριμένα μέλη της Ομογένειάς μας.

«Το κύριο έργο της συμβουλευτικής επιτροπής», σημειώνει ο κ. Ψαρός, «είναι η διαμόρφωση μιας σειράς προτάσεων για τη βελτίωση της οργάνωσης και της διοίκησης της Εκκλησίας μας στην Αμερική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του μέλλοντος». Όπως τονίζει, «εφόσον ο ισχύων καταστατικός χάρτης έχει ανακληθεί με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η διατήρηση του υπάρχοντος status quo δεν αποτελεί επιλογή μας. 'Αλλωστε, καθ' όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνεχίσει τη λειτουργία της ως νομική οντότητα εφαρμόζοντας τους κανονισμούς της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε δήλωση του τόνισε πως η παρουσία του στην εκδήλωση των εγκαινίων του Σπιτιού της Τουρκίας δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση της συμφοράς, της προσφυγιάς και της κατοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταμείο ενίσχυσης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινάει άμεσα εκστρατεία ενίσχυσης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με τη δημιουργία ειδικού ταμείου.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Αδύνατο να ελέγχουμε πιστοποιητικά ή τεστ των πιστών

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι συμπαρίσταται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, αλλά δεν είναι εφκτό το προσωπικό των ναών να αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου πιστοποιητικών ή τεστ.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση της Ιεράς Συνόδου για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες

Στην εγκύκλιο που απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί «το βασικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».
Vartholomaios-Menentez
ΔΙΕΘΝΗ

Συναντήσεις Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου με Πελόζι, Σούμερ, Μενέντεζ

Η Πατριαρχική αποστολή έθεσε εμφατικά την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναβαθμίσουν πολιτικά το θέμα και να κάνουν ένα επιπλέον βήμα που θα κινείται πέρα από το επίπεδο της ρητορικής.