ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκκληση στις εταιρείες ενέργειας να μην κόψουν το ρεύμα σε καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ευάλωτοι καταναλωτές μπορεί να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης αν τους κοπεί η ηλεκτροδότηση.

Έκκληση στις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, ευάλωτου καταναλωτή, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έγινε αποδέκτης, ακόμα μίας, περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

  • ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
  • στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
  • η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. «Καλούμε για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος για μπλακάουτ στην Αν. Αττική από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο θα διαρκεί το φαινόμενο. Έκτακτη σύσκεψη στις 18:30 στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση ρεύματος λόγω του ακραίου καύσωνα

Πρωτοφανείς είναι οι συνθήκες για το ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προγραμματίζεται και νέα συνάντηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της αυξημένης ζήτησης που θα υπάρξει την Δευτέρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πρωτοβουλία για διαφάνεια στους λογαριασμούς ρεύματος

H ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτών αλλά και έρευνες που έκανε, έχει επανειλημμένα επισημάνει στα αρμόδια υπουργεία και Αρχές το πρόβλημα των μη κατανοητών χρεώσεων, άσχετων με την κατανάλωση ενέργειας.