ΓΔ: 1376.17 0.78% Τζίρος: 19.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:08:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκκληση στις εταιρείες ενέργειας να μην κόψουν το ρεύμα σε καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ευάλωτοι καταναλωτές μπορεί να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης αν τους κοπεί η ηλεκτροδότηση.

Έκκληση στις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, ευάλωτου καταναλωτή, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έγινε αποδέκτης, ακόμα μίας, περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

  • ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
  • στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
  • η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. «Καλούμε για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις επανασχεδιασμού «καθαρών» λογαριασμών ενέργειας από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναδείξει το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών, μη κατανοητών, όπως και άσχετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, με δράσεις και παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες αρχές.
Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Έρευνα για τις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών της Αττικής

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοικοκυριών μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους, με έμφαση στους ευάλωτους συμπολίτες μας.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν οι αγωγές κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Το δικαστήριο επικαλούμενο οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια τόνισε ότι η η ρήτρα όχι μόνο δεν είναι αδόκιμη αλλά συνιστά μία συναλλακτικώς αποδεκτή πρακτική στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.