ΓΔ: 1411.42 -0.75% Τζίρος: 23.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Inclusivity Lounge: Ηub για την ισότητα στο Delphi Economic Forum

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να τεθούν τα θέματα της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικής ηγεσίας στην καρδιά του Delphi Economic Forum, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και λήψης αποφάσεων.

Την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 17:30 η διαδικτυακή πλατφόρμα του Delphi Economic Forum θα φιλοξενήσει το Inclusivity Lounge online που διοργανώνει το Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και της Coca Cola Tria Epsilon, και με τη συνεργασία των Women Act και Lean In Hellas. Το Inclusivity Lounge online διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το Inclusivity Lounge online θα αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από τις σημαντικές έμφυλες πτυχές της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης του Covid-19, καθώς και την ευρύτερη θεματική της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν καθημερινά το μέλλον όλων μας. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συντονιστούν το Inclusivity Lounge online στις 5 Μαΐου, 15:00 – 17:30 μ.μ. και να συμμετέχουν στις συζητήσεις γύρω από τη σημασία της συμπεριληπτικής ηγεσίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Τα εγκαίνια του Inclusivity Lounge θα χαιρετίσουν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια, μέσα από διαδραστικές συζητήσεις με καταξιωμένες/ους ειδικούς και φορείς αλλαγής από το χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ, της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, θα διερευνηθούν θέματα όπως το κενό δεδομένων για το πως η κρίση του Covid-19 επηρεάζει διαφορετικά τα φύλα, η ανάγκη για ισότιμη και συμπεριληπτική ηγεσία για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων της εποχής, οι διαστάσεις της ηθικής τεχνολογίας και η σημασία της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών σε αυτήν, καθώς και λύσεις που θα υποστηρίξουν τη μετάβασή μας σε ένα μοντέλο ισότιμης συμμετοχής και διακυβέρνησης σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν εξ αρχής να τεθούν τα θέματα της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικής ηγεσίας στην καρδιά του Delphi Economic Forum, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και λήψης αποφάσεων. Περνώντας πλέον σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, η συζήτηση αυτών των θεμάτων γίνεται σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα – που αν και αναγνωρίζεται για την ανταπόκρισή της στην πανδημία του κορωνοϊού, ήταν στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων το 2019. Πρόθεσή μας είναι να αναζητήσουμε λύσεις και πρακτικές ώστε να γίνει η Ελλάδα θετικό παράδειγμα και στον τομέα αυτό. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή απλά να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα για την ισότητα και την συμπερίληψη, ειδικά σε περιόδους κρίσης, μπορούν να συντονιστούν διαδικτυακά στο Inclusivity Lounge online, την Τρίτη 5/5, 15.00 – 17.30 μ.μ..

Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.crowdcast.io/e/defoe14

Μπορείτε να εγγραφείτε άμεσα και να θέσετε τα ερωτήματά σας στις ομιλήτριες και στους ομιλητές πριν από την εκδήλωση.

Πρόγραμμα

15.00: Έναρξη του Inclusivity Lounge online από τον Πρέσβη των Η.Π.Α. Geoffrey R. Pyatt και την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα

15.00: Opening of the Inclusivity Lounge online by U.S. Ambassador to Greece Geoffrey R. Pyatt and Secretary General for Family Policy and Equality Maria Syrengela

15.10 -15.40: Inclusion in the time of the Coronavirus: the importance of gender-sensitive solutions

Curated by Women On Top

15.40 -16.10: Inclusive leadership: transforming a “luxury” into a necessity

Curated by Women On Top

16.10-16.50: The role of educational programs in the equal representation of women in leadership

Curated by Women Act

16.50-17.30: Strategies for navigating women’s new reality

Curated by Lean In Hellas 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες με φυσιολογική θερμοκρασία

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή τελετή λήξης για τις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».
Xartaetos, Kathara Deytera
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σαρακοστιανά και μουσική τα «Κούλουμα» σε δήμους της Αττικής

Σειρά από εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, αφού ο καιρός δεν προβλέπεται βροχερός, αν και κάποιοι φρόντισαν να ανακοινώσουν και εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τους κλειστούς χώρους για κάθε περίπτωση.