ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπ. Παιδείας: Δημιουργούνται 50 νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Άλλα πενήντα νέα σχολεία, που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα, προστίθενται σήμερα στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Έτσι, μετά την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα, αναφέρει το υπουργείο. Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021 - 2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

«Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις, όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν «στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες», σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν «στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρόγραμμα των σχολείων μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».