ΓΔ: 1447.95 0.89% Τζίρος: 52.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορίνθου, εκκενώθηκαν οικισμοί

Εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Βαμβακές. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε χορτολιβαδική έκταση και καίει σε δύσβατο σημείο.

Εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Σημειώνεται πως με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στον Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση βρέθηκε πλέον η πυρκαγιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες

Tο τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα:
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.