ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Καταδικάζει τις δηλώσεις του Π. Λασκαρίδη η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Εκ διαμέτρου αντίθετος με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη και ο αδερφός του, Θανάσης. Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη πήρε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λασκαρίδης στο πλαίσιο της έρευνας «Black Trail» του δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC) για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων από εφοπλιστές, δήλωσε πως οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τόνισε ότι οι απόψεις του Π. Λασκαρίδη δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της.

«Τις τελευταίες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας μη αποδεκτές δηλώσεις του κ. Π. Λασκαρίδη, επιφανούς μέλους της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, που έχει και την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), του θεσμικού αντιπροσωπευτικού οργάνου της ελληνικής ναυτιλίας, για τις οποίες ο ίδιος έχει προβεί σε επεξηγήσεις», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ τονίζει ότι «εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, αλλά και προσωπικά ως Έλληνας πολίτης και επιχειρηματίας, νιώθει την υποχρέωση να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζει απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Προσθέτει ότι «η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο».

Υπογραμμίζει ότι «για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, αποτελεί επιλογή, αλλά και ηθικό καθήκον, να διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πατρίδα, καθώς και να διαθέτει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της, ως η πρώτη ναυτιλία στην Ευρώπη και στον κόσμο, στη διάθεση αυτής. Απτή απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι κοινό όραμα πολιτείας και ναυτιλιακής οικογένειας παραμένει η μεγιστοποίηση των ωφελειών του τόπου από τον μεγάλο αυτό παραγωγικό πυλώνα».

«Οποιαδήποτε αναφορά του κ. Π. Λασκαρίδη στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ουδεμία σχέση έχει με το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία που διέπει τις πάγιες σχέσεις της ΕΕΕ μαζί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ.

Τη θέση του, ωστόσο, διαχώρισε και ο αδερφός του Παναγιώτη Λασκαρίδη, Θανάσης, ο οποίος επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν συμμερίζεται τις απόψεις του, αλλά τον βρίσκουν και εκ διαμέτρου αντίθετο.

Ο κ. Θ. Λασκαρίδης ανέφερε:

«Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.

Η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν.

Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.