ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενότητα: Μηδενιστική αντίληψη με fake news τα περί κατάργησης του 8ώρου

«Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δε θα παίξει αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων με θύμα τους εργαζόμενους. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το Νομοσχέδιο έχει θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την άρνηση της να ταυτιστεί με «τις παθογένειες, που ταλαιπωρούν το συνδικαλιστικό κίνημα» εξέφρασε η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για  θετικές ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ υπογράμμισε ότι καλλιεργείται εύκολα μία μηδενιστική αντίληψη με fake news για την κατάργηση του 8ωρου.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να ταυτιστεί με τις παθογένειες, που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ήδη τα Εργατικά Κέντρα είχαν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου, οι παρατάξεις που σχηματίζουν το Προεδρείο της ΓΣΕΕ πρότειναν άλλη μέρα δηλαδή 10 Ιουνίου και κάποιοι Γενικοί σύμβουλοι 9 Ιουνίου!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ούτε στο αυτονόητο της μίνιμουμ συνεννόησης για μία κοινή απεργιακή κινητοποίηση δεν μπορούν να ομονοήσουν. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς (απεργία 1/5, 4/5 ή 6/5).

Τα μεγάλα ερωτήματα όμως είναι το τι τελικά επιδιώκουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα;

• Επιδιώκουμε την απόσυρση όλου του Νομοσχεδίου μηδενίζοντας και τα θετικά σημεία για τους εργαζόμενους;
• Επιδιώκουμε, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τις ισορροπίες δυνάμεων στη ΓΣΕΕ, διαμόρφωση κάποιων άρθρων;
• Εξυπηρετούμε κομματικές επιδιώξεις και βλέπουμε το όλο ζήτημα ως τη μητέρα των μαχών;
• Ή επιδιώκουμε να μαντέψουμε πότε το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί κάνοντας όπως πάντα μία 24ωρη απεργία και κρατώντας ενός λεπτού σιγή τη μέρα της ψήφισης;

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δε θα παίξει αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων με θύμα τους εργαζόμενους. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το Νομοσχέδιο έχει θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους (ψηφιακή κάρτα εργασίας, άδειες, πλατφόρμες καταγγελιών για βία και ανάρμοστη συμπεριφορά, μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή κλπ).

Υπάρχουν όμως αρνητικά σημεία που είναι υποχρέωσή μας να τα ακυρώσουμε. Ήδη η παράταξή μας κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τις διαφωνίες της στον Υπουργό Εργασίας.

Αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η υπεύθυνη δράση απέναντι σε όλα αυτά που θίγουν τα συμφέροντά μας.
Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με εξαφανισμένη τη ΓΣΕΕ, χρόνος που θα μπορούσε να διορθώσει πολλά άρθρα που θίγουν τα δικαιώματά μας.

Μέσα από ένα υπεύθυνο διάλογο με το Υπουργείο έπρεπε να εξαντλήσουμε με επιχειρήματα τις θέσεις μας στα σημεία που διαφωνούμε. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Το αποτέλεσμα είναι να καλλιεργείται εύκολα μία μηδενιστική αντίληψη με fake news για την κατάργηση του 8ωρου δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιους να μιλούν ότι ο Υπουργός είναι ο βιαστής που δίνει καραμελίτσες σε κοριτσάκια ή να χτίζουμε με μπετονιέρες το Υπουργείο Εργασίας!

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δε θα υποκύψει σ’ αυτήν τη ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν κάποιοι στα συνδικάτα.
Έχει σταθερή πορεία και δεν αλλάζουμε για να κρατήσουμε μία καρέκλα σε ένα θνησιγενές και ξεπερασμένο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.

Εμείς έστω και τώρα αν μπορέσουν να συνεννοηθούν οι αντίπαλες φατρίες στη ΓΣΕΕ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το δικό μας παρόν σε ότι από κοινού καταλήξουμε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μήδεια»: Τι ισχύει για όσους δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους

Τυχόν διακοπή των συγκοινωνιών και επικινδυνότητα όλων των δρόμων αποτελούν τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας, σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρυθμίσεις κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας ζητά με επιστολή στον Βρούτση η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για νέο κύμα εργοδοτικής παραβατικότητας και ζητά να ψηφιστούν άμεσα μέτρα για την απαγόρευση απολύσεων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ,