Φώτο: Shutterstock

Αναγκαστική προσγείωση αιγυπτιακού αεροσκάφος στο Ελ. Βενιζέλος

Αιγυπτιακό αεροσκάφος cargo τύπου Α332 με προορισμό τη Γερμανία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος καθώς εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τη Χίο.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από μη προγραμματισμένη προσγείωση που πραγματοποίησε αιγυπτιακό αεροσκάφος cargo τύπου Α332 με προορισμό τη Γερμανία. Τα μέλη του πληρώματος εξέπεμψαν σήμα κινδύνου πάνω από τη Χίο, καθώς το το αεροσκάφος είχε γεμίσει καπνούς.

Ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πενταμελούς πληρώματος. Με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση readiness για απογείωση, αφού οι αρχές δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αν το πλήρωμα του αεροσκάφους θα καταφέρει να επιτύχει την ασφαλή προσγείωση του cargo.

Το αιγυπτιακό αεροσκάφος φαίνεται να εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο με προορισμό την Γερμανία. Το αεροπλάνο της Egypt Air τελικά προσγειώθηκε στις 09:45 με ασφάλεια στο Ελευθέριος Βενιζέλος υπό την καθοδήγηση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια παρέμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες του «Ελ. Βενιζέλος» - Τι προσέχουμε από Δευτέρα 25 Μαΐου στο αεροδρόμιο

Η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου - Κύπρου στην Κρήτη

Ξεκίνησε σήμερα, και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου, η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, με τη συμμετοχή των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.
egypt
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβερνήτης Νοτίου Σινά: Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος, είμαστε ένα χέρι

Ο κυβερνήτης του Σινά εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που πάντοτε επιδεικνύουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τα θέματα της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.