ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εκδήλωση για την πολυμορφία στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων

Ημερίδα για την πολυμορφία (diversity) κάθε είδους, γενεαλογική, φυλετική, ηλικιακή, σκέψης στις διοικήσεις των εταιρειών την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Η πολυμορφία στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ), είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν πλέον όλες οι μεγάλες εταιρείες. Η διαμόρφωση των νέων ΔΣ με πρόσωπα που εκφράζουν την κοινωνική πραγματικότητα, με σεβασμό των διαφορετικών φύλων, ηλικιών, αντιλήψεων, διαφοροποιεί τον τρόπο λειτουργίας της ηγεσίας των επιχειρήσεων.

Η επιδίωξη της πολυμορφίας (diversity) κάθε είδους, θεωρείται ότι επιτρέπει την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, την καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων που διαθέτει η εταιρεία, την ενίσχυση της φήμης των εταιρειών αλλά και την προσέλκυση κεφαλαίων που αναζητούν υπεύθυνες εταιρείες για επενδύσεις.

Κι όμως η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη καθώς οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν μεγάλες δυσκολίες στην επιδίωξη της πολυμορφίας που συχνά επιβαρύνουν την αποτελεσματικότητα. «Τι εμποδίζει τα Διοικητικά Συμβούλια να πετύχουν την πολυμορφία στην σύνθεσή τους» είναι ο τίτλος ενημερωτικής ημερίδας στην οποία ειδικοί παρουσιάζουν διάφορες πλευρές ενός θέματος που προκαλεί ένταση. Η ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 24 Ιουνίου, ώρα 18:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Συμμετέχουν διακριμένοι ομιλητές που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα και θα παρουσιάσουν, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, όλες τις διαστάσεις του θέματος.

Κεντρικοί εισηγητές είναι η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κ. Kate Smith, η επιχειρηματίας κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η κ. Michelle Daisley, από την εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman, που θα παρουσιάσει διεθνή έρευνα σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκαλεί η επιδίωξη της πολυμορφίας.

Στη συνέχεια υπάρχει συζήτηση με πάνελ επιφανών ομιλητών όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η πρώην διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο κ. Sabina Dziurman.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους κήπους της Βρετανικής και θα μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο, διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Λέσχης Επιχειρηματικότητας και με περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 211 4110900 ή www.corporatematters.gr   
Εγγραφές: https://www.eventora.com/en/Events/better-boards-what-getting-way 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέδριο της «Καθημερινής» για την «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά»

«Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να μας μάθει κάτι για το μέλλον. Να δούμε τι είναι η μεταπολίτευση και τι έχουμε διδαχθεί από αυτήν» ανέφερε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.