ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzidakis, energeia
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Στο πειθαρχικό υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ. Ποιες είναι οι δέκα περιπτώσεις που δημοσιοποίησε.

Πειθαρχικό έλεγχο για δέκα περιπτώσεις «Οδύσσειας» ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e-mail και επιστολές, κ.α. ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε συγκεκριμένα τα εξής:

«Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

Ο υπουργός Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές καταγγελίες:

  • Η πρώτη αφορά ασφαλισμένο ο οποίος περιμένει από το 2018 την αναπηρική σύνταξη.
  • Η δεύτερη καταγγελία αφορά ραντεβού το οποίο θα λάμβανε χώρα σε κλειστή υπηρεσία.
  • Η τρίτη καταγγελία έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή από ασφαλισμένο ο οποίος έγινε «μπαλάκι» ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ, ΓΛΚ, κεντρικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Τμήμα Επικουρικής Ασφάλισης.
  • Η τέταρτη αφορά καθυστέρηση – άνω των 5 ετών- από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ για μια απάντηση προς τον ασφαλισμένο (είναι καρκινοπαθής) που αφορά τον υπολογισμό χρόνου ασφάλισης συνταξιούχου προκειμένου να λάβει το επικουρικό.
  • Η πέμπτη καταγγελία αφορά λάθος των υπηρεσιών πριν δύο χρόνια οι οποίες όμως δεν επιστρέφουν τα χρήματα
  • Η έκτη καταγγελία επειδή οι υπηρεσίες δεν απαντούν για συγκεκριμένη καταγγελία ούτε στο γραφείο του Υπουργού
  • Η έβδομη επειδή ο ΕΦΚΑ δεν βρίσκει την οφειλή αλλά το ΚΕΑΟ χρεώνει τόκους
  • Η όγδοη έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή για αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης τόσο από την τοπική οργανική μονάδα όσο και από το 1555.
  • Η ένατη αφορά ελλιπή εξυπηρέτηση και αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς ένας υπάλληλος είναι σε άδεια από τον Δεκέμβριο. 
  • Και η τελευταία επειδή ένας ασφαλισμένος είναι σε αναμονή από τον Μάιο για ένα παραπεμπτικό.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση του ακινήτου στην Κιβωτό του Κόσμου

Το μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένο ακίνητο του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στην Ακαδημία Πλάτωνος θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο δραστηριοτήτων όπου θα υπάρξουν επίσης εστιατόρια για απόρους, αίθουσες διδασκαλίας, και κοινωνικό παντοπωλείο,.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 590.000 κύριες συντάξεις εκδόθηκαν μέσα σε 28 μήνες

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «590.000 αποφάσεις κύριων συντάξεων εκδόθηκαν σε 28 μήνες,  που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας».