ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγουν 5.000 θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες, ποιους αφορά

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων που αφορά 3.000 θέσεις εργασίας ανοίγει στις 12 Ιουλίου και τελειώνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Κάθε 4 μήνες θα ανοίγει νέος κύκλος για αιτήσεις μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της δράσης.

Παράθυρο για να εργαστούν 5.000 άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω  ανοίγει καθώς προκηρύχθηκε η νέα δράση που δίνει την ευκαιρία για πλήρης απασχόληση στις Περιφέρειες της χώρας. Ο πρώτος κύκλος ανοίγει στις 12 Ιουλίου και αφορά 3.000 νέες θέσεις εργασίας και ο κάθε κύκλος θα προκηρύσσεται μετά την πάροδο 4 μηνών από την λήξη του προηγούμενου κύκλου.

Αντικείμενο της δράσης« Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες», είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες σε Μετάβαση (ΜΕΤ) της χώρας. Συγκεκριμένα, στις ΜΕΤ συμπεριλαμβάνονται η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.

Η δράση υλοποιείται σε κύκλους ως εξής:

α) Ο πρώτος κύκλος αφορά στη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

β) Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.

γ) Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τις θέσεις του 1ου κύκλου ορίζεται η 12/7/2021 και ώρα 13:00 και ως ημερομηνία λήξης υποβολής ορίζεται η 13/9/2021 και ώρα 15:00.

Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Το ΠΣΚΕ δέχεται αιτήσεις μέχρι την καθορισμένη από την παρούσα ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPMG
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KPMG: 3 στους 4 αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς στην εργασία τους

Οι παράγοντες που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι ότι επηρεάζουν περισσότερο το αίσθημα της ψυχολογικής τους ασφάλειας, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι: εμπιστοσύνη, αναγνώριση, υποστήριξη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνοι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής για τους εργάτες παγκοσμίως

Η μόλυνση του αέρα είναι ο πιο μοιραίος κίνδυνος προκαλώντας περίπου 860.000 θανάτους που συνδέονται με την εργασία μεταξύ των εργατών σε εξωτερικούς χώρους ετησίως, διαπιστώνει η έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Εργασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.