ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για 4 Περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι περιοχές που είναι στην «κατηγορία 4» είναι οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Β. Αιγαίου και Κρήτης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για 4 περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 377 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, υπήρξε εκδήλωση θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετράει πληγές η Θεσσαλία μια βδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στα δυο παραμένει κομμένη η χώρα με την κυκλοφορία στην εθνική οδό να έχει διακοπεί ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υποχωρεί ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στη Λάρισα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.500 οι διασώσεις πολιτών από την κακοκαιρία

Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel, η Πυροσβεστική έχει λάβει επίσης 10.493 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Έχουν πραγματοποιηθεί και 774 διασώσεις ατόμων με εναέρια μέσα.