ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
KYT Lesboy
Φωτο: Ερυθρός Σταυρός

Κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού από Γερμανία - Αυστρία στο ΚΥΤ Λέσβου

Στο ΚΥΤ Λέσβου βρέθηκαν αντιπροσωπείες του Γερμανικού και Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να δουν την κατάσταση που επικρατεί. Συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λέσβου Στρ. Κυτέλη.

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού, ενώ μετέβησαν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους αρμόδιους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ.    

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης 

Μάλιστα, την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, εκπρόσωποι του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Στρατή Κυτέλη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού είχαν μία γόνιμη συζήτηση με τον Δήμαρχο αναφορικά με τις δράσεις που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο νησί, ενώ τέθηκαν επί τάπητος νέες συνεργασίες που στοχεύουν στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης στο ΚΥΤ Λέσβου.

Παράλληλα, ο κ. Κυτέλης εξήρε το έργο του Ε.Ε.Σ, καθώς με τη σταθερή και συνεχής παρουσία των κλιμακίων του στη Λέσβο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της παρούσας μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης.  


Επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ 

Σήμερα, οι εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού μαζί με κλιμάκιο Εθελοντών -Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο ΚΥΤ Λέσβου, προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των προγραμμάτων και των εργασιών που χρηματοδοτούν, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ωφελούμενους, προσωπικό, καθώς και τον Διοικητή του Κέντρου κ. Νικόλαο Μπαμπάκο, καταγράφοντας επιπλέον ανάγκες και ελλείψεις που υπάρχουν. Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, όπου συζήτησαν με το προσωπικό και του εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγχαίροντας τους για το σπουδαίο ανθρωπιστικό τους έργο.  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν διακινητές μη νόμιμων μεταναστών σε Μακεδονία και Θράκη

Το τελευταίο διάστημα οι απόπειρες να μεταφερθούν παράνομα μετανάστες προς την Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και εκτιμάται ότι συνδέεται με την πρόθεση της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικό γραφείο υποστήριξης για τη διευκόλυνση εμβολιασμού μεταναστών

Το συγκεκριμένο γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά και προκειμένου να οργανωθούν τα ραντεβού δια ζώσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν στο helpdesk της ΜΕΤΑδρασης ένα SMS με το όνομά τους και τη γλώσσα που ομιλούν.