ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πέτρος Φιλιππίδης πορτρέτο
Ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από δικαστήριο, με χαρακτηριστικό βλέμμα και γυαλιά ηλίου.

Οδηγείται στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του

Ο ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό. Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Στη φυλακή οδηγείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του που προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του, καθώς Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία τού ηθοποιού, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή,

Ο ηθοποιός που απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Οι τρεις ηθοποιοί που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Υπόσχεση για αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων ως την Παρασκευή

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο νόμος αμνηστίας θα εγκριθεί την Τρίτη, προβλέποντας αποφυλακίσεις όσων συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ή άσκησαν κριτική μέχρι την επόμενη Παρασκευή.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για απάτη ηλικιωμένων στην Αττική

Συνελήφθη 70χρονος στην Αγία Βαρβάρα για απάτες σε ηλικιωμένους με πρόσχημα οφειλές συγγενών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και ληστεία, ενώ αναζητείται συνεργός του. Η δράση του εντοπίζεται από το 2023.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης για πρώην υπουργό με άσυλο στην Ουγγαρία

Η Πολωνική εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, κατηγορούμενο για κατάχρηση, που έχει λάβει άσυλο στην Ουγγαρία. Η εισαγγελία δήλωσε ότι η διαμονή του παραμένει άγνωστη.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνες της αστυνομίας για τις σχέσεις Μάντελσον - Έπστιν στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία ερεύνησε δύο σπίτια για υπόθεση παράβασης καθήκοντος, με φόντο τη σχέση του τέως πρεσβευτή Πίτερ Μάντελσον με τον Έπστιν. Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ απολογήθηκε για τον διορισμό του Μάντελσον.
Πιτσιλής, Κόμβου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ και Σχολή Δικαστών υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας στο ΣτΕ

Ο Γ. Πιτσιλής (ΑΑΔΕ) και η Τ. Κόμβου (ΕΣΔι) υπέγραψαν στο ΣτΕ νέο μνημόνιο συνεργασίας. Στόχος είναι κοινά σεμινάρια και δράσεις για καλύτερη κατάρτιση και ανταλλαγή γνώσης σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.