ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος

Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διανομή ειδών οπωροπωλείου, μέσω του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. για 13.000 ωφελούμενους Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, η οποία ξεκίνησε χθες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, η διανομή ειδών οπωροπωλείου από το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.), προς ωφελούμενους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Η συνολική ποσότητα που θα διατεθεί ξεπερνά τους 80 τόνους από κάθε είδος, σε συσκευασίες των 2 κιλών και ο αριθμός των ωφελουμένων υπολογίζεται περίπου σε 13.000.

Η διανομή που θα γίνεται ανά Δήμο από σημεία και με ωράρια διανομής που θα ορίσει κάθε Δήμος, θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου.

Σε σχετική του δήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση των αδιάθετων κονδυλίων ύψους 18 εκ. ευρώ, για το νέο πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. του 2020.

Δυστυχώς οι σχετικές διαδικασίες δεν είχαν προχωρήσει από την προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας με συνέπεια χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, να μην μπορούν να προμηθευτούν έγκαιρα τρόφιμα.

Με δεδομένο ότι η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπ. Εργασίας, κάνουμε αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουμε έγκαιρα την έναρξη του νέου προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α..

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπ. Εργασίας κ. Βρούτση για τη συνεργασία και την προσωπική ευαισθησία που επέδειξε. Δεν θα επιτρέψουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος να στερήσουν από κανένα ωφελούμενο τρόφιμα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του».

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από την πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας απελευθέρωσης αδιάθετων κονδυλίων από το εν λόγω πρόγραμμα ποσού 18 εκ. ευρώ. Εστιάζουμε στην ουσία και δείχνουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταχύνεται ο διαγωνισμός του ΤΕΒΑ για τη διανομή τροφίμων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να βρεθεί λύση και να επιταχυνθεί ο διαγωνισμός για τη διανομή τροφίμων μέσω του ΤΕΒΑ σε 33.000 δικαιούχους στην Αττική.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.