ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pyrkagia-kryoneri
Φωτο: ΑΠΕ

Πρόταση να τρέξουν οι διαδικασίες για τους πυρόπληκτους οδηγούς

Με επιστολή που εστάλη στους αρμόδιους υπουργούς, η Περιφέρεια Αττικής προτείνει να υπάρξουν διαδικασίες ανάλογες με εκείνες που είχαν υπάρξει για τους πληγέντες των πυρκαγιών του 2018 για οριστική διαγραφή των οχημάτων.

Σειρά ρυθμίσεων για την διευκόλυνση των διαδικασιών τακτοποίησης των εγγράφων και λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι οδηγοί προτείνει για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, προς τους αρμόδιους υπουργός η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με επείγουσα επιστολή, προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών Κων. Αχιλ. Καραμανλή, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο ζητά να υπάρξει σχετική νομοθετική πρόνοια στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

Στην κατεύθυνσή αυτή, σημειώνει ο περιφερειάρχης, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «απαλλαγμένες από οικονομικές υποχρεώσεις και γραφειοκρατικές διατυπώσεις κρίνονται όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και εξαιρετικά επείγουσες είτε λόγω της καταστροφής των κατοικιών τους, είτε λόγω της αδυναμίας ταυτοποίησης των οχημάτων τους που καταστράφηκαν ή αχρηστεύτηκαν από τον πύρινο εφιάλτη».

Ειδικότερα στην επιστολή προτείνεται μεταξύ άλλων να προβλεφθεί διαδικασία ανάλογη με αυτή που είχε ακολουθηθεί για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018, για την οριστική διαγραφή οχημάτων. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης χωρίς την καταβολή παραβόλου και οριστική διαγραφή κατεστραμμένου οχήματος με υπεύθυνη δήλωση παράτασης των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου που έχουν ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες όπως και η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης, πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας, ιατρικών πιστοποιητικών κ.α.

Τέλος παρέχεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της ημερομηνίας για πρακτική εξέταση, σε όσους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς αδυνατούν να συμμετάσχουν έως τις 12 Αυγούστου, λόγω καύσωνα και πυρκαγιών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pyrkagia-fwtia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα αποζημιωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ειδικά για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% της εκτιμώμενης ζημίας, συνεπώς οι πληγέντες θα λάβουν άμεσα το 50% περίπου της τελικής δικαιούμενης επιχορήγησης.
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Nea Makri
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2021 κάηκαν τόσα στρέμματα στην Ελλάδα όσα κατά την οκταετία 2013–2020

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών κατά τη διάρκεια του 2021 χαρτογραφήθηκαν στην Ελλάδα 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περνούν στην επόμενη φάση τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση των αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών έργων στον φαληρικό όρμο καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η παράδοση των μελετών από το ΤΑΙΠΕΔ.