ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pyrkagia-kryoneri
Φωτο: ΑΠΕ

Πρόταση να τρέξουν οι διαδικασίες για τους πυρόπληκτους οδηγούς

Με επιστολή που εστάλη στους αρμόδιους υπουργούς, η Περιφέρεια Αττικής προτείνει να υπάρξουν διαδικασίες ανάλογες με εκείνες που είχαν υπάρξει για τους πληγέντες των πυρκαγιών του 2018 για οριστική διαγραφή των οχημάτων.

Σειρά ρυθμίσεων για την διευκόλυνση των διαδικασιών τακτοποίησης των εγγράφων και λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι οδηγοί προτείνει για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, προς τους αρμόδιους υπουργός η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με επείγουσα επιστολή, προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών Κων. Αχιλ. Καραμανλή, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο ζητά να υπάρξει σχετική νομοθετική πρόνοια στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

Στην κατεύθυνσή αυτή, σημειώνει ο περιφερειάρχης, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «απαλλαγμένες από οικονομικές υποχρεώσεις και γραφειοκρατικές διατυπώσεις κρίνονται όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και εξαιρετικά επείγουσες είτε λόγω της καταστροφής των κατοικιών τους, είτε λόγω της αδυναμίας ταυτοποίησης των οχημάτων τους που καταστράφηκαν ή αχρηστεύτηκαν από τον πύρινο εφιάλτη».

Ειδικότερα στην επιστολή προτείνεται μεταξύ άλλων να προβλεφθεί διαδικασία ανάλογη με αυτή που είχε ακολουθηθεί για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018, για την οριστική διαγραφή οχημάτων. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης χωρίς την καταβολή παραβόλου και οριστική διαγραφή κατεστραμμένου οχήματος με υπεύθυνη δήλωση παράτασης των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου που έχουν ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες όπως και η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης, πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας, ιατρικών πιστοποιητικών κ.α.

Τέλος παρέχεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της ημερομηνίας για πρακτική εξέταση, σε όσους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς αδυνατούν να συμμετάσχουν έως τις 12 Αυγούστου, λόγω καύσωνα και πυρκαγιών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petsas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 25 εκατ. ευρώ η ενίσχυση στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε εκτέλεση εργασιών προληπτικού καθαρισμού, υλοποίηση προληπτικών μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων, προμήθεια εξοπλισμού και μίσθωση οχημάτων.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.