ΓΔ: 1446.16 -0.18% Τζίρος: 42.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Άμεσα και ατελώς η αντικατάσταση διαβατηρίων και ταυτοτήτων σε πληγέντες

Παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι την 31-12-2021 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.

Κατά προτεραιότητα και ατελώς η έκδοση – αντικατάσταση διαβατηρίων και ταυτοτήτων σε πολίτες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα:

Α) Για τα διαβατήρια:

Παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι την 31-12-2021 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων. Η έκδοση – αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Β) Για τις ταυτότητες:

Η έκδοση – αντικατάσταση των ταυτοτήτων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου) και κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, προς διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, παρέχεται η δυνατότητα:

  • μεταφοράς των πληγέντων πολιτών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες με υπηρεσιακά οχήματα και
  • μετάβασης αστυνομικών στις πληγείσες περιοχές για την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δ. Αττική, παραμένουμε σε επιφυλακή

«Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή για την διασφάλιση της περιμέτρου και θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
pyrkagia-fwtia-axaia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια από την φωτιά στην Αχαΐα

Απομακρύνθηκε από τον οικιστικό ιστό η φωτιά που συνεχίζει να μαίνεται στην Αχαΐα. Στην περιοχή επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από αέρος και επιπλέον 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα στο έδαφος.