ΓΔ: 1447.54 -0.08% Τζίρος: 35.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:33:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Βύθιση σκάφους με 17 επιβαίνοντες στη Μήλο, ολοκληρώθηκε η διάσωση

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν, έσπευσαν τέσσερα πλωτά, δύο ελικόπτερα του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και παραπλέοντα σκάφη.

Σκάφος με 17 επιβαίνοντες βυθίστηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Μήλου. Όλοι οι επιβαίνοντες που επέβαιναν στη θαλαμηγό με σημαία Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περισυλλεχθεί και είναι σώοι. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός και πνέουν άνεμοι έντασης 4 με 5 μποφόρ.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν, έσπευσαν τέσσερα πλωτά, δύο ελικόπτερα του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και παραπλέοντα σκάφη. Στο σημείο επίσης μετέβη και το ταχύπλοο sea jet 2, το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη -σύμφωνα με το Λιμενικό- 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, κοντά στη Φαλκονέρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του Υπ. Ναυτιλίας Νίκου Κοκκάλα, πρόκειται για ένα θαλαμηγό σκάφος 30 μέτρων και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή των ατόμων από επιβατηγό πλοίο. Όπως είπε ο κ. Κοκκάλας, οι ίδιοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια εν όψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος

Δεν πτοεί τους ταξιδιώτες ο άστατος καιρός καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μέχρι και χθες υπήρχαν 15.000 κρατήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Περισσότερα από 90 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τα λιμάνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.