ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ειδικό γραφείο υποστήριξης για τη διευκόλυνση εμβολιασμού μεταναστών

Το συγκεκριμένο γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά και προκειμένου να οργανωθούν τα ραντεβού δια ζώσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν στο helpdesk της ΜΕΤΑδρασης ένα SMS με το όνομά τους και τη γλώσσα που ομιλούν.

Την έναρξη λειτουργίας ενός ειδικού γραφείου υποστήριξης (helpdesk), με στόχο τη διευκόλυνση προσφύγων και μεταναστών στη διεκπεραίωση των διαδικασιών εμβολιασμού κατά της Covid-19, ανακοίνωσε η ΜΕΤΑδραση, έτσι ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Όπως έχει παρατηρηθεί, αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επιθυμούν να εμβολιαστούν, δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού. Ενδεικτικά, κάποιες από τις βασικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν είναι το πρόβλημα επικοινωνίας, λόγω γλώσσας, οι δυσκολίες πρόσβασης στο ίντερνετ, η άγνοια των διαδικασιών, αλλά και η έλλειψη απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το συγκεκριμένο γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά και προκειμένου να οργανωθούν τα ραντεβού δια ζώσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν στο helpdesk της ΜΕΤΑδρασης ένα SMS με το όνομά τους και τη γλώσσα που ομιλούν, μέσω Viber ή WhatsApp στο +30 6908091492 ή να στέλνουν μήνυμα στο email [email protected]. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του helpdesk και προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα, η ΜΕΤΑδραση έχει σχεδιάσει και διανείμει ενημερωτικές αφίσες σε έξι γλώσσες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση στο υπ. Μετανάστευσης για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου κορονοϊού και γρίπης Α στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αναφέρει, ωστόσο, πως «είναι νωρίς για εφησυχασμό και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης υποχωρήσει από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
Tourismos, Turism, Ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα εκτιμάται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Η μείωση κατά 0,5% του μόνιμου πληθυσμού, είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 64.000 άτομα και της καθαρής μετανάστευσης που εκτιμάται σε 16.355 άτομα (θετικό ισοζύγιο).
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί - Χαμηλή η προσέλευση

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει ιδιαίτερα στην προστασία της υγείας ηλικιωμένων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πολύ μικρών παιδιών και εγκύων.