ΓΔ: 1435.47 1.06% Τζίρος: 51.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 20.000 θέσεις σε Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εφαρμογή έως την ίδια ημερομηνία παραμένουν και οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.

Αίτηση δήλωσης προτίμησης για 20.000 διατιθέμενες θέσεις, πλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, μπορούν να υποβάλουν έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/

Ξεκίνησαν, επίσης, κατά τις ίδιες ημερομηνίες, 2-10 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.

  • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα / web designer – developer / video games), 
  • τεχνικός επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία, 
  • στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της υγείας, 
  • τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, 
  • τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, 
  • προπονητές διαφόρων αθλημάτων, 
  • τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), 
  • τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, 
  • στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, 
  • είναι λίγες μόνο από τις 103 ειδικότητες, που θα λειτουργήσουν φέτος και που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση.

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους της χώρας μας μια σύγχρονη και αποτελεσματική Επαγγελματική Κατάρτιση, που θα εγγυάται σπουδές σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και μπορούν να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση, μέσω ποιοτικών σπουδών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στη διαδρομή αυτή ζωής, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίσαμε, ιδρύοντας ένα Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκ. ευρώ για εξοπλισμό και τη συνολική του αναβάθμιση, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, θεματικά και πειραματικά Δημόσια Ι.Ε.Κ. που θα εφαρμόζουν και θα διαχέουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και βέλτιστες πρακτικές. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ενισχύουμε την κοινωνία και την οικονομία».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.