ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:41
Φωτο: ΑΠΕ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 20.000 θέσεις σε Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εφαρμογή έως την ίδια ημερομηνία παραμένουν και οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.

Αίτηση δήλωσης προτίμησης για 20.000 διατιθέμενες θέσεις, πλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, μπορούν να υποβάλουν έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/

Ξεκίνησαν, επίσης, κατά τις ίδιες ημερομηνίες, 2-10 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.

  • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα / web designer – developer / video games), 
  • τεχνικός επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία, 
  • στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της υγείας, 
  • τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, 
  • τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, 
  • προπονητές διαφόρων αθλημάτων, 
  • τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), 
  • τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, 
  • στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, 
  • είναι λίγες μόνο από τις 103 ειδικότητες, που θα λειτουργήσουν φέτος και που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση.

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους της χώρας μας μια σύγχρονη και αποτελεσματική Επαγγελματική Κατάρτιση, που θα εγγυάται σπουδές σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και μπορούν να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση, μέσω ποιοτικών σπουδών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στη διαδρομή αυτή ζωής, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίσαμε, ιδρύοντας ένα Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκ. ευρώ για εξοπλισμό και τη συνολική του αναβάθμιση, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, θεματικά και πειραματικά Δημόσια Ι.Ε.Κ. που θα εφαρμόζουν και θα διαχέουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και βέλτιστες πρακτικές. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ενισχύουμε την κοινωνία και την οικονομία».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις για ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει πέντε δημόσια ΑΕΙ με έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ για ενέργεια, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη, ενώ κατανέμει 450 νέες θέσεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια για κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σρι Λάνκα: Μάθημα αγγλικών παρέπεμπε μαθητές σε site γνωριμιών

Στη Σρι Λάνκα διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα επειδή υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα αγγλικών για παιδιά 11-12 ετών οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Το Υπουργείο Παιδείας μιλά για πιθανή δολιοφθορά.