ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
ActionAid
Φωτο: ActionAid

ActionAid: Επανένταξη των άνω των 45 με χαμηλές δεξιότητες στην εργασία

Με την υποστήριξη ειδικών συμβούλων, 513 άτομα έχουν πάρει μέρος σε ομαδικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και μέσω της υπηρεσίας έχουν βρεθεί 447 θέσεις εργασίας.

Τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, συνεχίζει να στηρίζει μέσω της συμβουλευτικής εύρεσης εργασίας, το Κέντρο της ΑctionAid στην Αθήνα. Από τον Μάιο του 2017, 950 άτομα έχουν υποστηριχθεί μέσα από την υπηρεσία σε εργασιακά θέματα, όπως για παράδειγμα, η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Με την υποστήριξη ειδικών συμβούλων, 513 άτομα έχουν πάρει μέρος σε ομαδικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και μέσω της υπηρεσίας έχουν βρεθεί 447 θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ActionAid ανακοινώνει την ολοκλήρωση του προγράμματος Act45 μέσω του οποίου στόχευσε στην ενδυνάμωση και την κινητοποίηση των ανθρώπων άνω των 45 ετών με χαμηλές δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις και τελικά να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η ActionAid, υλοποιώντας το Act45, πραγματοποίησε έρευνες και δημιούργησε «εργαλεία» και οδηγούς καλών πρακτικών για εργοδότες και εργασιακούς συμβούλους. Παράλληλα δημιούργησε μία πλατφόρμα διασύνδεσης για όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια δικτύωσης του συγκεκριμένου πληθυσμού. Συγκεκριμένα, η οργάνωση παρείχε στοχευμένη εκπαίδευση σε ανθρώπους άνω των 45 ετών, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στις μετέπειτα εργασιακές ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η οργάνωση συνεργάστηκε με οργανώσεις από τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Ιταλία και Ισπανία), ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά δίκτυα συνεργασίας μεταξύ φορέων, εταιρειών και κρατικών δομών για την κινητοποίηση και ενθάρρυνση αυτής της πληθυσμιακής ομάδας, προσθέτει η ανακοίνωση.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, η ActionAid συμμετέχει στο διαδικτυακό ευρωπαϊκό συνέδριο «Δίκτυα συνεργασίας για την κινητοποίηση και συμμετοχή ενηλίκων χαμηλών δεξιοτήτων άνω των 45 ετών σε προγράμματα κατάρτισης», το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), εταίρο του προγράμματος και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό με προεγγραφή. 

Το Act45 πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται από την ActionAid και το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, την Rete Ong στην Ιταλία, την Acción contra el Hambre στην Ισπανία και την Περιφερειακή Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης Stara Zagora στη Βουλγαρία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Ζαχαράκη στην Υπουργό Φλάνδρας για το δυστύχημα στο Βέλγιο

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στη Βελγίδα Υπουργό Ζουχάλ Ντεμίρ για το τραγικό δυστύχημα σχολικού λεωφορείου στη Φλάνδρα, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και ευχές για ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Γυναίκα εκτελέστηκε για φόνο συζύγου αφού γέννησε στη φυλακή

Το Ιράν εκτέλεσε 28χρονη που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του συζύγου της, ενώ είχε γεννήσει στη φυλακή. Το παιδί της ανέλαβε η γιαγιά, ανακοίνωσαν διεθνείς ΜΚΟ. Η εκτέλεση έγινε τον Μάιο στο Αρνταμπίλ.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 14,4% λιγότεροι άνεργοι τον Απρίλιο 2026 σε σχέση με Μάρτιο

Τον Απρίλιο 2026 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ ήταν 737.625, μειωμένοι κατά 9,1% σε σχέση με τον Απρίλιο 2025 και 14,4% από τον Μάρτιο 2026. Το 52,2% είναι άνεργοι άνω του έτους, ενώ οι γυναίκες ανέρχονται στο 65,9%.