ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mitsotakis-kivernisi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κυρ. Μητσοτάκης: Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο

Ο πρωθυπουργός αναφέρει σε δημοσιεύσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στο νέο νομοσχέδιο περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Ιδρύεται, επίσης, εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης DNA ζώων συντροφιάς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς. Διαδοχικά στην ανάρτηση του πρωθυπουργού εμφανίζονται τα εξής μηνύματα:

  • Οι 5 Ελευθερίες των ζώων. Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.
  • Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο ζώων συντροφιάς και Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Υπεύθυνη ιδιοκτησία. Στο νέο νομοσχέδιο περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Ιδρύεται εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης DNA ζώων συντροφιάς ώστε εάν εγκαταλειφθεί ένα ζώο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους και να έχει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Κατοχυρώνεται ο θεσμός του ερασιτέχνη εκτροφέα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Ανακοίνωση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πριν τις διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί θα αποτυπώνονται όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις με πολλές από αυτές να έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των συντάξεων το 2023 θα ξεπεράσει το 7%

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΦΚΑ σημειώνοντας ότι μια στις έξι κύριες συντάξεις σήμερα εκδόθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες και πλέον μπορούν να εκδίδονται κύριες συντάξεις σε διάστημα δυο μηνών.