ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Ο Μητσοτάκης έκανε την κυβέρνηση εργαλείο διαπλοκής»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για σεξισμό και μισογυνισμό στη Βουλή, καλώντας τις γυναίκες βουλευτές να αντιδράσουν. Επικαλέστηκε ενδεικτικά την υπόθεση της Έλενας Ακρίτα και τις γυναικοκτονίες του 2026.

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βουλή. Στην ομιλία της, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε ζητήματα ισότητας των φύλων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ακραίο σεξισμό και μισογυνισμό, καλώντας τις γυναίκες βουλευτές να αντιδράσουν συλλογικά.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι η αμφισβήτηση της παρουσίας γυναίκας βουλευτή στο προεδρείο της Βουλής αποτελεί οπισθοδρόμηση, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση του θέματος των γυναικοκτονιών και για την πολιτική ρητορική που υιοθετεί απέναντι σε πολιτικές αντιπάλους.

Στη συνέχεια, κατήγγειλε «βρώμικα παιχνίδια» και κοινοβουλευτικές συμπράξεις που, όπως ανέφερε, στοχεύουν στην αποδυνάμωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας. Επεσήμανε ότι υπάρχουν πολίτες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης για εκμετάλλευση των κρατικών πόρων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως από το 2023 και μετά, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μετά τον Daniel δεν εφαρμόστηκαν, ενώ χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση ως εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Κριτική σε Γιώργο Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ

Στο στόχαστρο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, τον οποίο χαρακτήρισε «έκτρωμα του πολιτικού βίου». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τη στάση του κόμματος απέναντι σε θέματα διαφθοράς.

Αμφισβήτηση της ψηφοφορίας για την Έλενα Ακρίτα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την πρόθεση της Πλεύσης Ελευθερίας να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, εγείροντας ερωτήματα για τη διαδικασία των επιστολικών ψήφων.

Τροπολογία για τους εποχικούς πυροσβέστες

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τροπολογία για 12μηνη εργασία των εποχικών πυροσβεστών, ασκώντας κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για την απουσία στήριξης στους εργαζόμενους αυτούς.

Κλείνοντας, τόνισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», επισημαίνοντας την ανάγκη υπεράσπισης των πολιτών που δεν έχουν φωνή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι ομογενείς ενισχύουν ισχυρά τους δεσμούς με τον Ελληνισμό

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο των αποδήμων αποτελεί ευκαιρία εθνικής ενότητας και επέκτασης της Δημοκρατίας, δίνοντας ίσα δικαιώματα ψήφου σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ζουν.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης εισάγει σαφές νέο πλαίσιο για στεγαστική αρωγή, πρώτη αρωγή και οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Το νομοσχέδιο ενισχύει το κράτος μετά από φυσική καταστροφή

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης, Ευ. Τουρνάς, παρουσίασε το νέο πλαίσιο στεγαστικής και κρατικής αρωγής, τονίζοντας γρήγορη και διαφανή στήριξη πολιτών μετά από φυσικές καταστροφές, ψηφιακά εργαλεία και σύνδεση με ιδιωτική ασφάλιση.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το ν/σ Στεγαστικής Αρωγής με ακρόαση φορέων

Στη Βουλή συνεχίστηκε η επεξεργασία νομοσχεδίου για στεγαστική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές. Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε κίνητρα για καθολική ασφάλιση ακινήτων, ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις αποζημιώσεις.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Ταχύτερο και οργανωμένο κράτος δίπλα στον πολίτη μετά από καταστροφή

Ο Ευάγγελος Τουρνάς υπογράμμισε στη Βουλή τις αλλαγές του νέου νομοσχεδίου για ταχύτερη στήριξη και αποκατάσταση πληγέντων από φυσικές καταστροφές, καθώς και την ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό και τεχνολογία.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Siemens, το δημόσιο χρέος, τη διαχείριση της οικονομίας, αλλά και για ζητήματα πολιτικής προστασίας και έμφυλης βίας.