ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Φωτο: Sotiris Dimitropoulos / POOL

Ν. Κεραμέως: Δεν θα αλλάξει ο κανόνας του 50+1 για τα σχολεία

Όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας, όπως επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η κα Κεραμέως, μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων «έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά», ενώ έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα. Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα επεσήμανε την σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. «Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε.

Η κα Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Απόφαση των ειδικών η επαναλειτουργία των σχολείων

Η υπ. Παιδείας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων και το πιθανό άνοιγμά τους θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.