ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio ergasias
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δίνουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους», δήλωσε ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτης.

Συνολικά 17 νέοι, προερχόμενοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά, άστεγοι που διαμένουν σε υπνωτήρια και δομές, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας) θα φοιτήσουν με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και της γενικής γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών, έγινε σήμερα, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη και του αντιπροέδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου.

 Ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε ότι «η παιδεία αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, αλλά και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι λοιπόν χρέος μας να διασφαλίζουμε δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δίνουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ευημερία και βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που συμβάλλει έμπρακτα στις προσπάθειές μας για την κοινωνική ένταξη και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης: Σημαντικό έργο η ανακαίνιση των Επαγγελματικών Σχολών της ΔΥΠΑ

Υπεγράφη η σύμβαση τεχνικής βοήθειας ΔΥΠΑ - ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο, ύψους 134 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα το «τρέξει» η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (ΜΣΣΣ).