ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ποια οχήματα θα κινούνται ελεύθερα με τον νέο Δακτύλιο από 25 Οκτωβρίου

Θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Σε ισχύ τίθεται από τις 25 Οκτωβρίου 2021 το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και σύμφωνα με αυτές, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Παράλληλα, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ' εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Troxaia-prostima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 900 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία

Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 2.800 έλεγχοι οχημάτων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική και βεβαιώθηκαν 974 παραβάσεις.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο τροχαία με δύο νεκρούς στην Αττική τα ξημερώματα των Χριστουγέννων

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στα Βριλήσσια, στο ατύχημα που έγινε στην οδό Αναπαύσεως, από το οποίο δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Τροχαίο αλλά χωρίς νεκρούς σημειώθηκε νωρίτερα και στο Πέραμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά 576.914 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας κι Αφιδνών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας είναι επί ποδός στην Αττική για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
atyxhma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιγότερα τροχαία αυτό το καλοκαίρι σε Δ. Ελλάδα και Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν από 135 το περασμένο καλοκαίρι σε 123 και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 102 σε 95. Κύριες αιτίες η υπερβολική ταχύτητα και η μέθη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κυκλοφοριακό στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι εναλλακτικές που σώζουν ζωές

Οι συγκοινωνιολόγοι τονίζουν ότι μετά την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία απομακρύνθηκαν οι πολίτες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν πλέον να τα χρησιμοποιούν και πάλι για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.