ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ergasia, Tilergasia, Telergasia
Φωτο: Unsplash

Πρόγραμμα για 3.500 εργαζομένους από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Το έργο που στόχο να ενισχυθεί ουσιωδώς η δυνατότητα απασχόλησης, απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των περιφερειών της Ελλάδας. Ποια θα είναι τα επτά αντικείμενα κατάρτισης.

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 3.500 εργαζομένους προωθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στόχο να ενισχυθεί ουσιωδώς η δυνατότητα απασχόλησης, με το έργο να απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των Περιφερειών και να χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», το Επιμελητήριο έχει αναλάβει ως δικαιούχος, την υλοποίηση της πράξης, «Συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, για τη συμμετοχή τους στη διαρθρωτική αλλαγή της οικονομίας», με κωδικό ΟΠΣ 5047758.

Αντικείμενο είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 3.500 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ).

Το έργο απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των περιφερειών της Ελλάδας (Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- EKT) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. 

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

  1. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας - Social media Marketing.
  2. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-Commerce).
  3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουριστικό Τομέα.
  4. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.
  5. Οικονομικός Αναλυτής.
  6. Στέλεχος διοίκησης και διαχείρισης έργου.
  7. Στέλεχος Εφοδιαστικής Αλυσίδας. 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από σήμερα, Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, μέχρι την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 9.00 μ.μ.. Για το κείμενο της πρόσκλησης, πληροφορίες για το έργο και την υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
sexoualiki parenoxlixi-via-kakopoiisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εμπόριο τα περισσότερα καταγγελόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Στην Επιθεώρηση Εργασίας τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης προέρχονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (21%), τα ξενοδοχεία (12%) και την εστίαση (7%).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.