ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους πληγέντες από τις πυρκαγιές δίνει επίδομα 6.000 ευρώ

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΑ χορηγείται σε άτομα που, μετά τον τραυματισμό, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ανάσα για τους πληγέντες από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές δίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που ανακοίνωσε ότι θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό στις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, η ενίσχυση αυτή δίνεται στο πλαίσιο των πολιτικών για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ο ΟΠΕΚΑ παρέχει οικονομικές ενισχύσεις σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Σε συνέχεια της από 13-8-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 143) σχετικά με τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου/Αυγούστου 2021, με την ΚΥΑ υπ'  αριθμ. Γ.Π.Δ12/77252/13-10-2021 (ΦΕΚ Β' 4739), εγκρίθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 6.000 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε άτομα που, μετά τον τραυματισμό, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών - συνεχόμενα ή διακοπτόμενα - ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο ή από τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ ή στις κατά τόπον αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ με πίστωση στον δηλωθέντα λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα, κατά τον οποίο εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση 3,8 εκατ. ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες

Το χρηματικό ποσό είναι ύψους 700 ευρώ για τις τρίτεκνες και 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες μητέρες και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Μαΐου κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.