ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
data-kiniti-mobile-dedomena-kostos
Φώτο: Shutterstock

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Data Engineering από ReGeneration και ΕΥ Ελλάδος

Αφορά σε νέες γυναίκες που επιθυμούν να έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ όσες ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν αίτηση έως 23/11.

Εξειδικευμένη εκπαίδευση στον κλάδο της τεχνολογίας σε νέες γυναίκες προσφέρει τo πρόγραμμα «ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY» που υλοποιείται από το ReGeneration και την ΕΥ Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον Πίνακα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται 26η, με μόλις το 16,4% των γυναικών να δηλώνουν εξειδικευμένες επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Η εξειδικευμένη αυτή ακαδημία θα εφοδιάσει τις υποψήφιες με γνώσεις και εμπειρία που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές Data Engineers, συμβάλλοντας έτσι σε ένα συμπεριληπτικό εργασιακό οικοσύστημα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία εντατική πρακτική εκπαίδευση στις θεωρητικές αρχές και στην πρακτική διάσταση της συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, στη δημιουργία δομών δεδομένων, στη χρήση βάσεων δεδομένων και εφαρμογή αρχιτεκτονικών βάσεων, καθώς και στην εξαγωγή, μετατροπή και μεταφόρτωση δεδομένων (Data Integration, ETL) σε αποθήκες δεδομένων (Data Warehouses).

Σχολιάζοντας τη λειτουργία της ακαδημίας, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ, σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου. Ένα τέτοιο όραμα δε θα μπορούσε παρά να έχει στο επίκεντρό του, τον ίδιο τον άνθρωπο. Πιστοί στη δέσμευσή μας, λοιπόν, να παρέχουμε στους ανθρώπους μας τα εφόδια για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, αλλά και στο όραμά μας για την προώθηση της πολυσυνθετικότητας και συμπερίληψης στον χώρο εργασίας, συμπράττουμε με το ReGeneration, για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Women in Data Engineering, powered by EY. Ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη συνεργασία να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες, ταλαντούχες data engineers, να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, ούτως ώστε να μπορέσουν επάξια να ανταγωνιστούν στην αγορά εργασίας και, μέσα από το έργο τους, να παράξουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, σε μια εποχή όπου η χώρα μας κάνει το βήμα προς ένα ψηφιακό αύριο».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος-Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration, αναφέρει: «Με οδηγό το όραμά μας για δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους της χώρας, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, σε συνεργασία με το οικοσύστημα εταιρειών και άλλων οργανισμών, προγράμματα και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το μέλλον της Ελλάδας. Οι νέες γυναίκες βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο πολλών προγραμμάτων του ReGeneration, και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που μέσω της συνεργασίας αυτής με την ΕΥ, μπορούμε να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερες νέες πτυχιούχους να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση εργασίας στον διαρκώς εξελισσόμενο και περιζήτητο κλάδο των δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των γυναικών στους κλάδους τεχνολογίας».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέσω υπολογιστή, στο: https://www.regeneration.gr/regen-academy/women-data-engineering-ey/

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 διδακτικών ωρών σε 6 εβδομάδες και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 23 Νοεμβρίου 2021, στις 14:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία σε παιδιά και εφήβους

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης γεγονότων βίας και επιθετικότητας και ανάλογων συμπεριφορών καθώς και στην πρόληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.