ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΣΕΓΕ

ΣΕΓΕ: Ξεκινά στις 22/11 η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»

Το Φόρουμ φέτος επικεντρώνεται στην επανεκκίνηση της οικονομίας, με θεματικές που αγγίζουν τα δίκτυα συνεργασιών, την καινοτομία, την πράσινη ανάπτυξη και αρκετούς ακόμη τομείς.

Το καθιερωμένο πλέον, για τα δρώμενα της πόλης, Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας - Σ.Ε.Γ.Ε., επανέρχεται φέτος για τέταρτη φορά, στις 22-25 Νοεμβρίου, στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την Επανεκκίνηση της Οικονομίας. 

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας. Η Εβδομάδα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. 

«Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά για όλους, λόγω της πανδημίας, γεγονός που μας ανάγκασε να ματαιώσουμε την περσινή προγραμματισμένη διοργάνωση, επιστρέφουμε φέτος με το ομολογουμένως επιτυχημένο Φόρουμ «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week», με στόχο να βάλουμε για μια βδομάδα τη Θεσσαλονίκη στο Επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Γυναικείου Επιχειρείν», δήλωσε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε.., κυρία Λίνα Τσαλταμπάση

 

Το Φόρουμ φέτος επικεντρώνεται στην Επανεκκίνηση της Οικονομίας, με θεματικές που αγγίζουν τα Δίκτυα Συνεργασιών, την Καινοτομία, την Πράσινη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, τις Εναλλακτικές Πηγές Χρηματοδότησης, την Αγροτική Οικονομία, και τις Χρηματοδοτήσεις, εμπλέκοντας τη διάσταση του φύλου, της συμπερίληψης και της κοινωνικής συμμετοχής. Ειδικές θεματικές θα αναπτυχθούν με συμμετοχή Γυναικών από την περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. 

Με αναμενόμενη φυσική συμμετοχή στο Συνέδριο, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες,  να παρουσιάσουν το σύνολο των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων και δεξιοτήτων, να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες, αλλά και να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις για την ανάπτυξη και τη δικτύωση των επιχειρήσεών τους.  

Στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί πλήθος εκπροσώπων εκ των σημαντικότερων φορέων που δρουν πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο γυναικείο επιχειρείν. Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα παρευρεθούν είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women Entrepreneurship Platform - WEP, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου. Η παρακολούθηση του Forum είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/female-entrepreneurial-week-restart-economy-edition-registration-196504790117

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Χορηγός Εκδήλωσης: OECONGroup
Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Epixeiro.gr, GRTimes.gr, Voria.gr, CityPortal.gr, BusinessDaily.gr, Thessbomb, Βεργίνα Τηλεόραση, newsique.gr
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Junior-Achievement-Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

JA Greece: Ξεκινά το πρόγραμμα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα

Ο Οργανισμός ανταποκρίνεται έτσι στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Στο 80% θα φθάσει η χωρητικότητα για τη διεξαγωγή συνεδρίων

Όπως διευκρίνισε ο υπ. Τουρισμού, η ειδική επιτροπή των επιστημόνων του υπ. Υγείας, έδωσε το πράσινο φως για συμμετοχή σε συνέδρια εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.