bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Στάση εργασίας μεταξύ 11:00 και 14:00 σε Μέτρο, Τραίνο και Τραμ

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προανήγγειλαν στάση εργασίας σε μετρό, τραίνο, τραμ ώστε να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του συναδέλφου του Πέτρου Γιάμαλη που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα.

Ακινητοποιημένα θα είναι και σήμερα Παρασκευή 19/11 Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ από τις 11:00 έως τις 14:00 καθώς οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ εξήγγειλαν στάση εργασίας αυτές τις ώρες προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του συναδέλφου τους Πέτρο Γιάμαλη που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα εν ώρα εργασίας.

«Με σεβασμό και οδύνη στεκόμαστε μπροστά στον αδικοχαμένο συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη, που έφυγε από κοντά μας σε ώρα εργασίας, στο δίκτυο της Γραμμής 1. Όλοι οι συνάδελφοι του θα τον αποχαιρετήσουμε, την Παρασκευή 19/11/2021, στις 12:30 το μεσημέρι στο Γ' νεκροταφείο Αθηνών. Για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Πέτρο πραγματοποιούμε την Παρασκευή 19/11/2021 τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ «οι εργαζόμενοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Πέτρο και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του. Για να είναι ο τελευταίος συνάδελφος που θρηνούμε, ως θύμα στον εργασιακό χώρο του».

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ καλούσαν την διοίκηση να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα:

  1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιον φορέα;
  2. Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιον;
  3. Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;
  4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιον ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;
  5. Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους «όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν περίτρανα τις ιδιαιτέρες ακραίες συνθήκες σιδηροδρομικής φύσης που εκτελούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη. Οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων».

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοινώσεις τους τόσο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ζητούν την άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και τη συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα σε δρομολόγια Hellenic Train και μετρό λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ οι επιβάτες του μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις αμαξοστοιχιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Hellenic Train.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζονται να ανάψουν οι μηχανές του μετροπόντικα για τη Γραμμή 4

Προχωράει η συναρμολόγηση του πρώτου από τους δυο μετροπόντικες που σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν τη διάνοιξη της νέας γραμμής του Μετρό που πρόκειται να αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας.