ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον κατώτατο μισθό από Εθνική Τράπεζα και LSE

Η εκδήλωση, της οποίας συνδιοργανωτής είναι το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) του LSE θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, με θέμα «Κατώτατος Μισθός: διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία».

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη  7 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα «Κατώτατος Μισθός: διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία», με κύριο ομιλητή τον Alan Manning, Καθηγητή Οικονομικών στο LSE. 

Τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες έχουν προβεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς εργασίας. Σε αυτή τη διάλεξη ο ομιλητής, Alan Manning, και οι συνομιλητές, Μανώλης Γαλενιανός, Καθηγητής Οικονομικών, University of London, και  Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, θα συνοψίσουν τις εξελίξεις και θα εξετάσουν ποια  πρέπει να είναι η πολιτική για τον κατώτατο μισθό στο μέλλον. 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μοναστηριώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, LSE, Μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Διευθυντής του LSEE - Έρευνα για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συζήτηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  7 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), 16:00-17:30 (ώρα Μ. Βρετανίας) στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3COFFUR 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι λόγοι παραίτησης των μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Β. Κάλφας διαψεύδει τις πληροφορίες περί διαφωνιών με τον διευθυντή του ιδρύματος, Διονύση Καψάλη, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τον κ. Καψάλη ήταν άψογη. Αιχμές για τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληρωμές συντάξεων με ασφάλεια στα καταστήματα της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό μέτρων που θα διευκολύνουν τους συνταξιούχους πελάτες της να διατηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στον κορονοϊό, ενόψει της καταβολής των συντάξεων.