ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κ. Πάσσαρη για δίκη στην Ελλάδα

Ο εισαγγελέας Εφετών απέρριψε το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη γιατί υφίσταται αρνητική αμετάκλητη αρνητική απάντηση των Ρουμάνων. Αναμένεται να πάριε θέση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη να έρθει να δικαστεί αυτοπροσώπως στις 2 Δεκεμβρίου 2019 για τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες και άλλα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που του επέβαλλε τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο 45χρονος κρατούμενος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Άμεση η απάντηση

Στο αίτημα απάντησε αυθημερόν, ο εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος, ως προϊστάμενος του τμήματος ΜΟΔ-ΜΟΕ απλούστατα γιατί υφίσταται αρνητική αμετάκλητη αρνητική απάντηση των Ρουμάνων: «Απορρίπτει αίτηση. Υφίσταται η από 19.3.2019 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου που αρνείται την παράδοσή του στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια πάντως οι Ρουμάνοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να του επιστρέψουν για να εκτίσει εδώ την ποινή του, προφανώς ενόψει τις αποφυλάκισής του. Επέλεξαν δηλαδή την οριστική και όχι την προσωρινή μεταφορά του στη χώρα μας. Θέση στο θέμα πάντως πρέπει να πάρει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει λόγο στην οριστική επιστροφή του Πάσσαρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις από την Ένωση Εισαγγελέων για την παράταση του δικαστικού έτους

Την αντίθεση της στην απόφαση της παράτασης του δικαστικού έτους εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει την λήψη αυτού του μέτρου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικαστές για την παράταση του δικαστικού έτους

Δύο δικαστικές Ενώσεις, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέφρασαν την αντίθεση τους για την παράταση του δικαστικού έτους σημειώνοντας πως έγινε εν αγνοία του δικαστικού σώματος.