ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Bretania-aerodromio
Φωτό: ΑΠΕ

Νέοι περιορισμοί από σήμερα για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα

Ο έλεγχος του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του είναι ευθύνη των αεροπορικών, ναυτιλιακών, σιδηροδρομικών εταιρειών, όπως και των εταιρειών οδικών μεταφορών.

Νέοι περιορισμοί για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 6 σήμερα το πρωί και οι οποίοι θα ισχύσουν έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Με τις νέες ρυθμίσεις πλέον προβλέπεται ότι για την είσοδο στη χώρα είναι απαραίτητη η διενέργεια PCR (μοριακού) τεστ ανίχνευσης κορονοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Ο έλεγχος του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του είναι ευθύνη των αεροπορικών, ναυτιλιακών, σιδηροδρομικών εταιρειών, όπως και των εταιρειών οδικών μεταφορών. Οι εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό:

  • υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ' οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες,
  • ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pistopoiitiko Koronoiou, Digital Pass Corona Virus, Covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στις 90 μέρες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου παρατείνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους επισκέπτες του εξωτερικού προς την Ελλάδα, ενώ παραμένουν οι περιορισμοί αφίξεων από εννέα χώρες της Αφρικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε κατά 5% το 12μηνο του 2022 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Για το 10μηνο του έτους 2023 στην Ελλάδα (Ιανουάριος/Οκτώβριος 2023) το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα αεροδρόμια, (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού), έφτασε τα 66.844.615.
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νάξος στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αξία

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός σεζόν διαπιστώθηκε εξάλλου και από την πρόσφατη οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο.