ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:38:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plevris
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Lockdown στους ανεμβολίαστους ζητούν οι ειδικοί από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η απαγόρευση πρόσβασης ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους. Προς μείωση της διάρκειας των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες χωρίς την τρίτη δόση.

Ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους ζητεί η επιτροπή ειδικών από την κυβέρνηση. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η πρόσβαση ανεμβολίαστων και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που έχει ήδη ζητηθεί, όπως είπε από τους ειδικούς.

Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας που υπάρχει ως προς τους εμβολιασμούς, καθώς επίσης και ο χρόνος που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων θα επανεκτιμηθούν και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει ισχύ 7 μήνες για όλους, χωρίς την τρίτη δόση. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια», είπε ο υπουργός.

Σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον» ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η μεταδοτικότητά της είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της «Όμικρον», σημειώνοντας ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο, πρόσθεσε «το ζήτημα είναι κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες».

Ο υπουργός αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν ισχύ από σήμερα είπε ότι δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα και σημείωσε πως αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της «Όμικρον» πιθανόν θα είναι σύντομος. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Δευτέρα το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σημείωσε πως δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση αυτή την στιγμή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ποιοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από το πρόστιμο.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται επέκταση της «τρίτης δόσης» και στους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με τον υπ. Υγείας «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».