ΓΔ: 1449.6 1.00% Τζίρος: 38.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:33:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
rapid antigen test-koronoios-ekpaideutikoi
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Πού θα γίνονται δωρεάν rapid test από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Για τη διενέργεια του rapid test δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνο η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ, ενώ τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ.

Σε Χολαργό και Μέγαρα θα διενεργούνται τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα, δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και τον ΙΣΑ.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίνονται καθημερινά στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο  πλαίσιο  της οποίας διενεργούνται δωρεάν rapid tests σε όσους το επιθυμούν. Τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα βρίσκονται:

Τη Δευτέρα 10/01/22 στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού, (Πλατεία Φανερωμένης, Χολαργός)

Την Τρίτη 11/01/22 στον Δήμο Μεγαρέων, (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Μεγάρων).  

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η καλύτερη προστασία των πολιτών και η υγειονομική θωράκιση της Αττικής αποτελούν κεντρικούς στόχους των κοινών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Σε πλήρη συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής συντονίζουμε τις ενέργειες και αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές οι οποίες έχουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα στην προστασία των πολιτών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Κεχρής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι συστηματικοί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο, θα συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου καθώς η ανίχνευση των θετικών για Covid συμπολιτών μας οδηγεί στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού».

Να σημειωθεί ότι, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του. Για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνο η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test - Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει των γιορτών.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα η δωρεάν διάθεση self test σε όλους

«Την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό και είναι πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσουμε ώστε να κάνει το τεστ όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος, και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι», τόνισε ο υπ. Υγείας.
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος των self-test

Το ΣτΕ έκρινε ότι «η υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο και σε μη νοσούντες, ως προϋπόθεση για την προσέλευση και παροχή της εργασίας, αποτελεί νόμιμο περιορισμό του δικαιώματος συναίνεσης σε ιατρικά θέματα, δεδομένου ότι τίθεται για την προστασία της δημόσιας υγείας».