ΓΔ: 866.58 0.84% Τζίρος: 38.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:47:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
rapid antigen test-koronoios-ekpaideutikoi
Φώτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Εντατικοποιούνται οι δωρεάν έλεγχοι με Rapid tests στην Αττική

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης διενεργήθηκαν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, στο Ιατρείο της Περιφέρειας και στα Ιατρεία Δυτικού και Κεντρικού Τομέα σχεδόν 300 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά.

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης CoviD-19 (rapid tests) σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, από τα μικτά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης διενεργήθηκαν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, στο Ιατρείο της Περιφέρειας και στα Ιατρεία Δυτικού και Κεντρικού Τομέα σχεδόν 300 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά.

Σε δηλώσεις του για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να αισθάνεται ο πολίτης κάθε γειτονιάς ασφαλής, σημειώνοντας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε καλύτερο συντονισμό για την επίτευξη των στόχων μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γ. Κεχρής διαπιστώνει ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας η μαζικοποίηση των ελέγχων είναι το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας «Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές και παρεμβάσεις ουσίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σημειώνεται ότι καθημερινά προσδιορίζονται τα νέα σημεία ελέγχου, από τις 9:00 έως 14:00 με τα αμέσως επόμενα να είναι :

  • Τρίτη 18/1/22 στα ΚΑΠΗ Μάνδρας, Βιλλίων και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας
  • Τετάρτη 19/1/22 στο δημαρχείο του Δήμου Ηλιούπολης.
  • Παρασκευή 21/1/22 στην Πλατεία του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη)
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Emvolio, Covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις δημόσιες συστάσεις στην ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Σχετικά αισιόδοξη εμφανίστηκε η επιδημιολόγος κ. Ντόρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο έτος, επισημαίνοντας, τον κίνδυνο επαναμολύνσεων και νέων μεταλάξεων.