ΓΔ: 873.27 1.14% Τζίρος: 43.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού των πανεπιστημίων, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.

“Πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών, συμβολίζοντας ότι πλέον ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, άρα με πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους”, τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα συναντηθεί αύριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε από τον σύντροφό της. Όπως είπε, θα τους συγχαρεί δια ζώσης, “γιατί το αξίζουν, γιατί έσωσαν μια γυναίκα, έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή”.

Πρόσθεσε, επίσης πως σε ό,τι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει ενισχυθεί τόσο η Άμεση Δράση της Θεσσαλονίκης, όσο και η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος. “Θέλω να κάνουμε τα πάντα για να νοιώθουν πολύ καλύτερα οι αστυνομικοί μας. Τους το οφείλουμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε δίπλα τους για να τα αντιμετωπίσουμε”, υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις στο Διοικητήριο με βουλευτές της ΝΔ και κομματικά στελέχη, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη. Αύριο, θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, ενώ θα συναντηθεί με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταγματική έκρινε τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκρινε ότι η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας κρίνεται απαραίτητη για λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα στην προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ηρεμία και ευχαρίστησε τους πολίτες και την ΕΛΑΣ για την τήρηση της τάξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας στο λεκανοπέδιο Αττικής

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι από τη Δευτέρα ενισχύονται με 1.026 αστυνομικούς τα τμήματα του λεκανοπεδίου, ενώ από αρχές Νοεμβρίου επιπλέον 100 περιπολικά θα υπάρχουν στους δρόμους της Αττικής τις νυχτερινές ώρες.