ΓΔ: 1452.09 1.18% Τζίρος: 86.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:06:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού των πανεπιστημίων, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.

“Πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών, συμβολίζοντας ότι πλέον ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, άρα με πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους”, τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα συναντηθεί αύριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε από τον σύντροφό της. Όπως είπε, θα τους συγχαρεί δια ζώσης, “γιατί το αξίζουν, γιατί έσωσαν μια γυναίκα, έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή”.

Πρόσθεσε, επίσης πως σε ό,τι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει ενισχυθεί τόσο η Άμεση Δράση της Θεσσαλονίκης, όσο και η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος. “Θέλω να κάνουμε τα πάντα για να νοιώθουν πολύ καλύτερα οι αστυνομικοί μας. Τους το οφείλουμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαστε δίπλα τους για να τα αντιμετωπίσουμε”, υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις στο Διοικητήριο με βουλευτές της ΝΔ και κομματικά στελέχη, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη. Αύριο, θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, ενώ θα συναντηθεί με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δρόμοι κλείνουν το Σάββατο σε Αθήνα και Πειραιά λόγω παρελάσεων

Οι έκτακτες υκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μαθητικών παρελάσεων θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί με την ΕΛΑΣ να απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων ώστε να αποτραπούν επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 30.000 ραντεβού έκλεισαν την πρώτη ημέρα για τη νέα ταυτότητα

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις νέες ταυτότητες σπεύδοντας να κλείσουν ραντεβού στην πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα. Τί χρειάζεται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη νέα ταυτότητα, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους. Οι πολίτες θα μπουν στο gov.gr και θα κλείνουν το ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου και ακολούθως το ραντεβού θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή email.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα κάνουν αύριο οι νέες ταυτότητες - Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Η διάρκεια ισχύος αποτελεί ένα μέτρο που εξασφαλίζει την αξιοπιστία του δελτίου ταυτότητας.