ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Άλλοι 76 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται σήμερα συνολικά 76 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του Αιγαίου, με σκοπό να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών νησιών από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν βρεθεί εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό, στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-2, κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 11 από τα Μεστά Χίου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 10:50 αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά και το «Blue Star Patmos» που μεταφέρει 10 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και έναν από την Ρόδο.

Επίσης, στις 12:30 το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει και το «Νήσος Χίος» με 8 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.