ΓΔ: 873.29 1.14% Τζίρος: 55.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μνημόνιο συνεργασίας Αθήνας - Λευκωσίας για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Το μνημόνιο υπεγράφη στην Αθήνα την 19η Οκτωβρίου 2021, και σκοπός του είναι η συνεργασία των μερών, για την υλοποίηση έργων υποδομής στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής, τα οποία χρηματοδοτεί η Κυπριακή Δημοκρατία, προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας, που κατατέθηκε προς κύρωση, στη Βουλή των Ελλήνων.

Το μνημόνιο υπεγράφη στην Αθήνα την 19η Οκτωβρίου 2021, και σκοπός του είναι η συνεργασία των μερών, για την υλοποίηση έργων υποδομής (ανέγερση συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών και αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου πρασίνου σε χώρο δασικής αναψυχής) στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ επί του νομοσχεδίου, το κόστος των εν λόγω έργων εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση δε των προγραμμάτων θα γίνει με συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και με το ποσό των 973,3 χιλ. ευρώ περίπου από δωρεές ιδιωτών.

Σε περίπτωση που δεν επαρκεί το ανωτέρω ποσό, το λοιπό απαιτούμενο ποσό θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει αύριο η αντιπυρική περίοδος - Σε πλήρη επιφυλακή η Πυροσβεστική

Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από την Πυροσβεστική καθώς θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι - περιπολίες.
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Aeroplano
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασοκομάντος, εθελοντές, εναέρια μέσα έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο

Το σώμα των δασοκομάντος βρίσκεται προ των πυλών έπειτα και από την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και περιλαμβάνει τη σύσταση Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων και την πρόσληψη 500 πυροσβεστών δασικών επιχειρήσεων.