ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Ελληνική Βουλή

Μνημόνιο συνεργασίας Αθήνας - Λευκωσίας για έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Το μνημόνιο υπεγράφη στην Αθήνα την 19η Οκτωβρίου 2021, και σκοπός του είναι η συνεργασία των μερών, για την υλοποίηση έργων υποδομής στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής, τα οποία χρηματοδοτεί η Κυπριακή Δημοκρατία, προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας, που κατατέθηκε προς κύρωση, στη Βουλή των Ελλήνων.

Το μνημόνιο υπεγράφη στην Αθήνα την 19η Οκτωβρίου 2021, και σκοπός του είναι η συνεργασία των μερών, για την υλοποίηση έργων υποδομής (ανέγερση συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών και αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου πρασίνου σε χώρο δασικής αναψυχής) στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ επί του νομοσχεδίου, το κόστος των εν λόγω έργων εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση δε των προγραμμάτων θα γίνει με συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και με το ποσό των 973,3 χιλ. ευρώ περίπου από δωρεές ιδιωτών.

Σε περίπτωση που δεν επαρκεί το ανωτέρω ποσό, το λοιπό απαιτούμενο ποσό θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Πόσες φωτιές χρειάζονται για να αναλάβει κανείς ευθύνη;»

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», προκαλώντας αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ζήτησε πλήρη ενημέρωση και διερωτήθηκε δημόσια ποιος θα αναλάβει ευθύνη μετά και το δεύτερο περιστατικό.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Καταγγελίες για εμπρησμούς, ο στρατός κατά των πυρκαγιών

Ο στρατός αναπτύχθηκε στη δυτική Κολομβία για να αντιμετωπίσει μεγάλες πυρκαγιές που αποδίδονται σε εμπρησμούς. Ο πρόεδρος ζήτησε διεθνή βοήθεια, ενώ έχουν καταστραφεί πάνω από 200.000 στρέμματα, κυρίως στον νομό Τολίμα.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο της Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, ζητώντας ενημέρωση για τους όρους με ΑΔΜΗΕ, όπως και το ΑΚΕΛ.