ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 23:07:23 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση

Μεγάλη αύξηση ζήτησης ενέργειας αναμένει για σήμερα ο ΑΔΜΗΕ, λόγω και των καιρικών συνθηκών, ενώ εκτιμάται ότι η μέση τιμή θα φθάσει στα 380,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στις γραμμές που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αττική, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν και επτά οικισμοί στην Εύβοια.