ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά καταστήματα και τράπεζες

Κλειστές θα παραμείνουν και οι λαϊκές αγορές στην Αττική, ενώ αναστέλλονται τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια. Ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι τις 18:00 σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, ενώ θα λειτουργήσουν και τα πρατήρια καυσίμων.

Κλειστά και αύριο θα παραμείνουν λιανικό εμπόριο και τράπεζες στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, ενώ ανοικτά θα είναι φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει επίσης την αναστολή των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα. Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Επίσης, αναστέλλονται και αύριο 26 Ιανουαρίου τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οι ενήλικοι πολίτες και τα παιδιά ηλικίας πάνω από 12 ετών μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ραντεβού.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών, οι γονείς θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού με SMS που θα λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.